werk in opdracht

De Grafiekdrukkerij is een atelier in het gerenoveerde gebouw Loods 6. Dit gebouw werd begin 1900 door de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) gebouwd op het gelijknamige KNSM-eiland. In de loop der tijd kende het gebouw functies als overslag- en douaneloods, sloepenwerkplaats, passagiersterminal en verzamelgebouw voor krakers en kunstenaars. Na de renovatie in 1997 herbergt het gebouw onder andere ateliers voor kunstenaars.

Sinds die tijd worden in het atelier  ideeën omgezet in grafiek, schilderijen, tekeningen, boeken, objecten en incidenteel, (delen van) installaties voor specifieke locaties.

De Grafiekdrukkerij werd in 2003 opgericht, ter gelegenheid van het werken aan de grote oplage van de bibliofiele uitgave Het Boek van Trijntje Soldaats en Het Boek van Minne Koning. Dit was het eerste samenwerkingsproject van Coos Dieters en Carola Rombouts. In 2007 volgde Eiland op zicht als tweede, bibliofiele uitgave in een grote oplage.

Op het atelier staan een etspers (breedte drukformaat 80 cm) en een hoogdruk proefpers (drukformaat 50×70 cm).

De Grafiekdrukkerij beschikt ook over een EPSON STYLUS-printer (breedte drukformaat 60 cm).

Regelmatig vinden workshops plaats en wordt in opdracht gewerkt.

 

Coos Dieters werkte als docent grafiek op de HKU en de KABK. Maakt sinds jaar en dag grafiek, zowel autonoom (litho’s, gicléeprints) als toegepast (o.a. boeken).

Behalve uitgaven in kleine oplagen (De Grafiekdrukkerij), maakte Coos Meniste Bruyloften of het Amsterdamsch Hoerdom (uitgeverij d’Jonge Hond, 2010), een hertaald en van illustraties voorziene uitgave van het in 1681 verschenen boek Het Amsterdamsch Hoerdom.

Hij werkt momenteel aan een zelf geïnitieerd project: het maken van beeld voor Die Schöne Müllerin, een boek op basis van de muziek (Franz Schubert) en liederen (Wilhelm Müller).

Werkt samen met onder andere Carola aan werk in opdracht, cursussen en workshops op het atelier.

Carola Rombouts maakt tekeningen, schilderijen, installaties op locaties, en grafiek, in autonome en toegepaste vorm (boeken). Als beheerder en docent voor cursussen en workshops is zij verbonden aan het Grafisch Werkcentrum Amsterdam (GWA).

Zij heeft ervaring met cultuureducatie-lessen/projecten/cursussen/workshops, in samenwerking met scholen, van basis- tot en met voortgezet onderwijs. Deze vinden plaats op het GWA, op locatie, en in het eigen atelier.

Zij werkt onder andere samen met Coos Dieters aan grafiekprojecten en werk in opdracht.

Werk in opdracht kan zijn:

  • Een prent (in oplage) van/voor/met een kunstenaar (ook bemiddeling, ontwikkelen en experiment, begeleiding, drukken).
  • Een prent/boek/kaart/bijzondere uitgave ter gelegenheid van een jubileum, huwelijk, afscheid, relatie- of familiegeschenk, geboorte, een boek als familiedocument, of anderszins.
  • Een portret van een relatie/partner/kind of ander familielid op basis van fotomateriaal in linoleumdruk door Carola Rombouts.
  • Een illustratie door Carola of Coos.
  • Een presentatie over het ontstaansproces van een van onze projecten.

 

Hoe?

In een gesprek wordt duidelijk wat uw wensen of ideeën en onze mogelijkheden zijn.
In samenspraak bedenken we vervolgens het traject van idee naar resultaat. En gaan wij aan de slag!
De opdrachtgevers: kunstenaars, SBK Amsterdam, TRIADE, Den Helder, Theo Thijssenschool Amsterdam, Stichting AKROS Amsterdam, stadsdeel Oost, Amsterdam en particulieren.

 

Onder de noemer: ‘Verruim uw blik’,  met een groep collega’s/vrienden/familieleden/oud-klasgenoten, vereniging, stichting, bedrijf, een nieuwe ervaring met elkaar meemaken en delen.
Dit kan, afhankelijk van thema, plan en doel, met een workshop etsen, drogenaald of linoleumsnede op het atelier.
Eventueel met lunch of borrel op het grote terras met uitzicht op het IJ!
Het atelier biedt ruimte aan circa 15 personen.
Ervaring met grafiek is geen vereiste.

 

DE GRAFIEKDRUKKERIJ, LOODS 6, KNSM laan 225, 1019 LC Amsterdam
info@grafiekdrukkerij.nl
+3120 6234558

Carola Rombouts rombouts63@gmail.com +31615568008
Coos Dieters
coos.dieters1@gmail.com +31620595710

Interesse in een werk, of wilt u een offerte voor werk in opdracht?
Bel of mail.